Skyddslägenheter

En nyhet för 2022 är att MKFB nu även kan erbjuda skyddslägenheter utöver vårt kollektiva klass 3 boende.

Bostäderna är totalrenoverade under 2021 och fullt möblerade. Vi erbjuder 1rok-3 rok. Samtliga lägenheter ligger inom gångavstånd till matbutik, skolor, vårdcentral etc.

Samtliga lägenheter har portkod i entrén, säkerhetsdörr in till lägenheten (ljudisolerad och brandklassad) samt larm kopplad till vårt dygnet runt bemannade kollektivboende som ligger på nära avstånd.

Dessa lägenheter fungerar som ett komplement till vårt kollektiva boende och bostäderna övergår inte i ett förstahands-kontrakt till klienten. Precis som för vårt kollektivboende debiterar vi dygnskostnad och vi tillämpar inte någon uppsägningstid. Mat ingår inte i dygnsplaceringen.

Dessa bostäder lämpar sig till klienter som orkar och klarar av att vara självgående men som är i behov av kontinuerliga stödsamtal och hjälp med olika myndighetskontakter.

För att bli placerad i någon av våra lägenheter har man antigen bott en längre period i vårt kollektiva boende och kommit så pass långt i sitt mående och ärenden att man är redo för detta kliv eller om man kommer som helt ny klient ”utifrån” så bor man kortare period i vårt kollektiva boende så att MKFB tillsammans med klienten och ansvarig socialsekreterare kan gå igenom klientens behov och därefter upprätta en genomförandeplan.

Vare sig man bor i vårt kollektivboende eller i någon av lägenheterna så ska tiden hos MKFB vara meningsfull.