vi vet att det inte är lätt att bryta upp

Översätt den här sidan

Svealand

Vårt boende finns ungefär i mitten av Svealand.


Boendet

Vårt boende erbjuder plats för sju kvinnor och medföljande barn. Sovrummen är av olika storlekar varpå vi har möjlighet att ta emot stora familjer som små.

Gemensamma ytor som delas är kök, vardagsrum, badrum och tvättstuga. På vinterhalvåret samlas vi gärna framför öppna brasan för gemensamhet, på sommaren sitter vi gärna i trädgården och pratar över en kopp kaffe i solen och vi grillar gärna något gott tillsammans på varma sommarkvällar.

Utomhus finns en stor trädgård med massor av möjligheter till lekstunder för medföljande barn. Vi har gungor, sandlåda rutschkana m.m. 

Hos MKFB ingår all mat men kvinnorna är med och påverkar vad som ska handlas in.

Tv och internet finns.

Det går att promenera in till centrum med även bussförbindelse finns.

Kvalité

MKFB följer Socialstyrelsens anvisningar för att säkerställa kvalitén. För nya kommuner som funderar att placera rekommenderar vi att ta kontakt med oss så vi kan berätta mer om hur vi arbetar för att fastställa kvalitén i vårt boende.Vi kan även lämna flera referenser så att ni kan bilda er en uppfattning om oss innan ni placerar. Det ska alltid kännas tryggt och säkert att placera hos oss. En kortare beskrivning hur vi arbetar för att hålla hög kvalité följer nedan:

* Vi dokumenterar i journalsystemet Rätt Spår.

* Rutiner för Lex Sarah, orosanmälningar, rutin för genomförandeplan, brandskyddsrutiner , säkerhetsrutiner för kvinnor och medföljande barn vid in och utskrivningar m.m.

* Skolbarn får hjälp till att börja i en ny skola eller upprätta kontakt och tillhöra sin gamla skola under vistelsen hos oss.

* Nolltolerans mot alkohol och narkotika. Vi tar ej emot kvinnor med aktivt missbruk.

Dygnstaxa-ingen uppsägningstid

Vi tillämpar dygnstaxa utan uppsägningstid. Vi gör individuella bedömningar för syskonrabatt. Den dag kvinnan lämnar vårt boende upphör placeringen automatiskt. Dock är det vanligt att vi fortsätter att hålla kontakt med kvinnorna efter de flyttat.Under vistelsetiden hos oss ingår all mat i dygnstaxan, för barn ingår även t.ex mjölkersättning, välling & barnmat på burk för de mindre barnen,  blöjor och våtservetter. Hygienartiklar för äldre barn och kvinnor ingår ej! Vi har dock alltid ett startkit till de som kommer tomhänta bestående av schampo, balsam, duschcreme, deodorant, tandborstar och tandkräm och hårborste. Vid behov har vi underkläder och kläder för närmsta dagarna då det ibland inte funnits tid att packa med sig saker.

Vi har möjlighet att lägga ut och fakturera i efterhand om det behövs, tex. akuta bidrag för ytterkläder, kläder, mediciner m.m. Ingenting är omöjligt så länge som vi är överens!

Läs mer om hur vi arbetar under "våldets olika uttryck".

 

Kontakta oss på

0766-55 55 59

kontakt@mkfb.se